Brza i ukusna poslastica: Krofne u kalupu

by | maj 1, 2016
Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za krofne:
– 2 jajeta
– 17 kašika brašna
– 1 prašak za pecivo
– 300 ml jogurta
– 100 ml ulja
– 4 kašike šećera
– 1 vanil-šećer
Za dekoraciju:
– pekmez od kajsija
– 50 g šećera u prahu

Priprema:
Krofne:
1. Umutiti penasto jaja s jogurtom (može i kiselo mleko), a potom dodati ulje, šećer i vanil-šećer. Postepeno dodavati brašno pomešana s praškom za pecivo, pa lagano sastojke pevezati varjačom da se dobije glatka smesa (gušća nego za palačinke, mekša nego za uštipke).
2. Kalup za krofne premazati margarinom i posuti brašnom te pripremljenu smesu sipati u kalup.
3. Peći u rerni na 200°C oko 20 minuta dok krofne ne dobiju lepu, rumenu boju. Pečene krofne ostaviti u kalupu da se prohlade pa ih tek onda vaditi.
4. Na svaku krofnu staviti kašičicu pekmeza od kajsija i posuti šećerom u prahu.

Tagovi: