Predlog za ručak: Hladna čorba od krastavaca

by | jul 15, 2016
Foto: Hrono kuvar

Foto: Hrono kuvar

Sastojci:
– 500 g svežih krastavaca
– 400 g grčkog jogurta
– 2 čena belog luka
– vezica mirođije
– malo limunovog soka
– so, biber
– maslinovo ulje
– 1 manji ljubičasti luk

Priprema:
1. Krastavce oljuštiti i iseći na kockice. Polovinu kockica odvojiti na stranu, a drugu polovinu usitniti u blenderu.
2. U izmiksane krastavce dodati grčki jogut, kockice krastavaca, malo limunovog soka, usitnjeni beli luk i seckanu mirođiju.
3. Posoliti po ukusu i ostaviti u frižider da se rashladi oko 1 sat da bi se svi ukusi lepo razvili.
4. Ohlađenu čorbu rasporediti u činije, poprskati s malo maslinovog ulja i posuti sitno seckanim ljubičastim lukom. Dekorisati grančicom sveže mirođije.

*Ovu ukusnu čorbu možete servirati kao doručak, lagani letnji ručak, ili pak kao večeru koja će vas osvežiti nakon tropskog dana.

Tagovi: