Predlog za ručak: Punjeno mleveno meso u saftu

by | decembar 31, 2015
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 600 g junećeg mlevenog mesa
– 300 g šampinjona
– 6 listova pršute
– 6 listova sira trapista
– 150 g brašna
– 250 g pelata paradajza
– 2 dl juneće supe
– 1 kašičica šećera
– 100 g putera
– mešavina začina
– biber

Priprema:
1. Mleveno meso začiniti po ukusu i podeliti na 6 jednakih delova, od kojih je potrebno oblikovati kugle.
2. Uzeti jednu kuglu od mesa i istanjiti je na nauljenoj providnoj foliji kako bi se dobio izgled pljeskavice. Duž jednog kraja staviti list pršute i sira, pa meso preklopiti, a krajeve ručno pritisnuti da se slepe.
3. Punjene pljeskavice uvaljati u brašno, pa propržiti na puteru sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. U preostalu masnoću od mesa dodati šampinjone isečene na listove. Kada se prodinstaju, sipati pelat paradajza i juneću supu, te nastaviti kuvanje još 5 min.
5. Kada umak počne da se redukuje vratiti prženo mleveno meso, dodati začine po ukusu pa sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi još 10 minuta. Tokom dinstanja do potrebi dolivati malo vode.

Tagovi: