Predlog za ručak: Ruska piletina

by | maj 2, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 800 g pilećih grudi
– 200 ml pavlake
– 2 glavice crnog luka
– 150 g feta sira
– pola vezice lista peršuna
– 500 g zamrznutog graška
– 1 šargarepa
– 1,5 kašičica mešavine suvog biljnog začina
– 2 kašike paradajz-pirea
– 1 kašika brašna
– 50 g putera
– 150 ml vode
– 1 čen belog luka
– 2 kašike votke
– ulje
– so, biber

Priprema:
1. Pileće grudi iseći na tanke komade. Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti mešavinom suvog biljnog začina i dobro promešati.
2. U tiganju otopiti puter, dodati meso i pržiti dok ne porumeni, a zatim izvaditi na tanjir.
3. U istoj masnoći ispržiti crni luk sitno iseckan. Dodati izgnječen beli luk i brašno, te sve kratko pržiti uz mešanje.
4. Nakon toga uliti vodu, paradajz pire i votku. Dodati izdrobljen feta sir, meso i iseckan list peršuna.
5. Na kraju umešati pavlaku, pa dinstati dok me poprimi ukus sosa.
6. Posebno ispržiti drugu glavicu crnog luka na malo ulja, a potom dodati grašak i šargarepu isečenu na kolutove. Dinstati dok povrće ne omekša.
7. Rusku piletinu servirati na tanjiru i poslužiti uz grašak sa šargarepom.

Tagovi: