Categories Ljubav

Ana Štajdohar i Nikola Demonja: Od prijateljstva do strasti

 

Ljubav pevačice Ane Štajdohar i saksofoniste Nikole Demonje, koji su danas mama i tata Nije i Lava, razvila se iz prijateljstva i traje već deset godina. Pevačica čvrsto brani romantičan stav da se prava ljubav čuva držanjem za ruku, na šta Nikola dodaje i važnost međusobnog poštovanja i strpljenja. Ljubav se, kažu, ne podrazumeva, ona mora stalno da se hrani. Prve asocijacije na početak veze su im: grupa Flamingosi, jedan stan u Cetinjskoj ulici, kafić KGB, putovanje u Švedsku, kraj zime i početak proleća…

Piše: Maja Šarić
Foto: Hello Magazin, privatna arhiva

Ana: U to vreme bila sam nesrećno zaljubljena u pogrešnu osobu. Nisam razmišljala o drugim muškarcima, ali pamtim da su na mene Nikoline oči ostavile jak utisak. U tom momentu nije bilo šanse da nekog drugog muškarca uzmem u obzir, ali način na koji me je on gledao, kao i njegova priča i neposrednost ostavili su traga. Ipak, ni na kraj pameti mi nije bilo da preda mnom stoji muškarac za koga ću poželeti da se udam, s kojim ću dobiti dvoje divne dece, graditi život, realizovati snove…. Zvala sam ga ”drug Demonja” – i danas ponekad volim tako da ga oslovim, a on mene sa ”gospođica Štajdohar”.
Nikola: Slatka, zgodna, i veoma simpatična devojka plave kose. Mmmm…

Šta vas je kod Nikole, odnosno Ane, definitivno oborilo s nogu?
Ana: Nije tu bilo nekog obaranja s nogu ”na keca”, niti ljubavi na prvi pogled. Nikola mi se svakim danom sve više podvlačio pod kožu, dok sam ja odbijala da ga uzmem u obzir – zaboga, četiri godine mlađi od mene… mislila sam kako to tako ne može, da mi treba neko stariji. U isto vreme, imala sam potrebu da se svakodnevno družimo. Svi su mislili da smo u vezi, što sam ja imala konstantnu potrebu da osporavam. Jednom sam mu rekla: ”Pa, čoveče, kako ću naći dečka kad svi misle da sam s tobom?” A onda je jednog dana drug Demonja rekao da se zaljubio do ušiju u jednu devojku. Tad sam shvatila da počinje da mi nedostaje i da mi nikako ne prija što ima sve manje vremena za mene. Sreća moja pa se ta veza ubrzo okončala. I posle jednog putovanja u Švedsku drug Demonja postade nešto mnogo značajnije u mom životu – moja ljubav, koja je, gotovo odmah, postala i ljubav mog života. Sada kad razmislim bilo je tu raznih preslatkih momenata. Za jedan Dan žena mi je doneo cvet. Bio je kišni dan. Na momenat, kako mi je kasnije ispričao, kiša je stala, a on se sklonio u neki haustor i sačekao da počne ponovo da pada, kako bi pokisao… jer je zamislio da mi taj cvet donese mokar do gole kože – to mu je delovalo romantično. Moj čarobni drug Demonja.
Nikola: Osvojila me je kompletnom pojavom čim smo se upoznali. Ali kad sam je prvi put čuo kako peva, tu sam bio gotov.

Šta vam je najupečatljiviji utisak s venčanja?
Ana: Ništa se kod nas nije moralo – ni klasična venčanica, ni svadbarski kupus, ma ništa od tradicionalnih elemenata venčanja. Zapravo, mi smo u momentu odlučili da se venčamo, na petogodišnjicu veze i zajedničkog života. Nismo ni roditelje obavestili. Otišli smo s kumovima u opštinu i nakon toga na ručak. Tek posle smo javili roditeljima. A nakon mesec dana upriličili smo lep dan u jednoj bašti van grada, gde smo okupili sve naše prijatelje, porodice i drage saradnike. Nije bilo nikakvog protokola. Jedini trenutak koji je zaličio na klasično venčanje bila je predstava koju nam je priredio Sergej Trifunović, glumeći matičara, dok je Bojana Stamenov pevala u pauzama njegovog govora, koji je sve prisutne nasmejao do suza.

Koju osobinu svog partnera biste voleli da imate?
Ana: Njegovu govorničku veštinu – veoma je spretan sa rečima, i kada želi da bude autoritet, i kada želi da je duhovit. Ima ogroman talenat za pisanje.
Nikola: Aninu fenomenalnu moć čitanja ljudi. Ona kao skener prepoznaje dobre i loše osobine kod drugih, i pre nego ih sami otkriju. Za razliku od mene, koji umem baš da ispadnem naivan.

A koju biste voleli da promenite?
Ana: Nekad je previše eksplozivan.
Nikola: Ponekad ume da bude suviše negativna za moj ukus. Mada, izazov je menjati i sebe, a ne samo pokušavati promeniti partnera. Najviše bih voleo da se zajedno menjamo nabolje.

Najromantičnija scena iz vašeg života?
Nikola: Kada smo nas četvoro zajedno. Romantika je relativna stvar, zavisi kako je ko doživljava, ali sada pošto imamo dečicu – najlepše je kad smo svi na okupu.

Pročitajte i… Pročitajte zašto se baš danas družimo sa… Ana-Marijom Sašom 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje”>>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

1 komentar

  1. Primjer jedne divne, harmonične porodice! Volim pratiti njihovu stranicu, jer me uvijek ozari neizmjerna količina pozitive!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA