Categories Veze

Raskid bukvalno može da boli: 9 stvari koje telo oseća kad vas ostavi voljena osoba

Raskid ne treba posmatrati kao tužan period u životu. Kada se vremenski dinstacirate od raskida, možete da vidite da vam je doneo i neke važne, životne lekcije, ojačao vaš duh. Ipak, kada se raskid desi, ne možete odmah imati širu sliku. Pitate se zašto je uopšte morao da se desi, verujete da ništa dobro ne može iz toga da proizađe, i često se dešava da vam nije samo psihički teško, već osećate i fizičku bol.

Foto: Thinkstock

To nije bez razloga. Naučnici kažu, a prenosi sajt Lifecoachcode, da na raskid reaguje čitavo vaše telo. Evo kako.

*Imajte na umu da je normalno iskustiti sve navedeno, ali do određene granice. Nemojte dozvoliti da bol potpuno nadvlada vama.

Može se osetiti fizički bol

Neki od najčešćih bolova koji se mogu osetiti posle raskida jesu glavobolja, stomačni bolovi i bukvalno kako vam se srce cepa. Fizička bol se oseća jer je telo prinuđeno da trpi ozbiljne „udarce“. Mentalni i emocionalni stres koji osećate, manifestuje se i kroz fizičke bolove.

Apetit postaje neujednačen

Apetit može da opadne ili da ojača. Neki ljudi nakon raskida jednostavno zaborave da jedu. Upadljivo gube kilažu. Drugi se pak „dave“ u hrani. Svaki put kada se sete koliko su povređeni, napune stomake hranom, i tako se navodno osećaju bolje. Ali taj talas optimizma vrlo brzo prođe. Neki psiholozi kažu da je prejedanje može da označava da sebe ne volite dovoljno.

Manjak fokusa

Um je, bilo da smo toga svesni ili ne, dugo opterećen raskidom, kao i različitim scenarijima – zašto je sve krenulo po zlu, u kom trenutku je to počelo da se dešava, ko je kriv i slično. Kada je mozak preopterećen time, naravno da je fokus na posao i druge stvari manji. Možda ćete nakon raskida praviti više grešaka, pripremite se na to, i nemojte biti obeshrabreni. Normalno je i da nakon raskida prolazite kroz periode sumnje u sebe. Raskid uzdrmava samopouzdanje. Sve ono u šta ste uložili svoje vreme, energiju, volju i sebe – na kraju se raspada.

Pročitajte i… Suptilni znakovi da on želi kraj: 7 stvari koje muškarci počinju da rade pre raskida

Vaše srce može da uspori

Srce možda i najviše strada nakon raskida. Naučnici kažu da neki pate od sindroma slomljenog srca koje se dešava nakon duboke čežnje. To je normalno do neke granice, međutim, ako primećujete da vaše srce radi drugačije od uobičajenog ili da radi sporije nego obično, konsultujte svog lekara.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA