Dvobojni rolat

by | oktobar 20, 2011

Potrebni sastojci:Dvobojni rolat

 

Za biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike gustina
1 kašika kakaoa
Za fil:
3 dl mleka
2 kašike brašna
4 kašike šećera
2,5 dl slatke pavlake
80 g kokosovog brašna
5 g želatina u prahu 

 

Priprema:

 

Biskvit:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 2 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca i 4 kašike šećera te dodati šne od belanaca, brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela, a u jedan deo dodati kakao i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Tamnu i svetlu smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega povlačiti kose pruge preko papira dok se ne popuni dno pleha.
5. Formirano biskvitno testo staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumeni. Testo prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se prohladi.

Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno i šećer te dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
2. Potom kuvati na umerenoj temperaturi i mešati dok se ne zgusne.
3. U još topao fil dodati kokosovo brašno i promešati.
4. Želatin preliti sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri, pa dodati u fil.
5. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati. Ostaviti je da se stegne, te iseći na parčad i poslužiti.

Tagovi: