Rolada sa šampinjonima

by | oktobar 1, 2013

Rolada  Sa Sampinjonima

Za koru:

  • 5 kašika brašna
  • 5 jaja
  • 4 dl mleka
  • so

Za fil:

  • 400 g šampinjona
  • 2 jajeta
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 dl kisele pavlake
  • 300 g švapskog sira
  • 40 g putera
  • 1/2 veze peršuna
  • začin C

Kora:

1. U odgovarajućoj posudi razmutiti brašno sa 1 dl hladnog mleka, a ostatak mleka malo posoliti i staviti da se kuva.
2. U ključalo mleko dodati prethodno pripremljenu mešavinu brašna i mleka, začiniti po ukusu te kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne, a potom je ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu umešati jedno po jedno žumance, dodati belanca umućena u čvrst sneg te polako promešati varjačom.
4. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu, poravnati je i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni C.
5. Pečenu koru preneti na vlažnu krpu i urolovati.

Fil:

1. Šampinjone iseći na listove, beli luk izrendati na sitno rende, a peršun sitno iseckati.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati šampinjone i dinstati ih dok ne slaniomekšaju, a zatim ih ostaviti da se ohlade.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ohlađene šampinjone, jaja, beli luk, pavlaku, senf, švapski sir i peršun, te začiniti po ukusu.

Finalni postupak:

1. Pripremljenim filom premazati pečenu koru, zatim je urolovati, uviti u foliju i staviti u rernu da se peče 25 minuta.
2. Pečenu roladu ostaviti da se ohladi pa je iseći na šnite.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: