Oblande sa tri fila

by | februar 1, 2013

Sastojci:

4 lista oblande

Za fil I:

  • 200 g mleka u prahu
  • 1 dl vode
  • 150 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 100 g kokosa
  • 150 g margarina

Za fil II:

  • 2 jajeta
  • 170 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g margarina
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g žele bombona
  • 150 g mešanog suvog voća

Za fil III:

  • 1 dl vode
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 200 g mlevenog keksa
  • 2 kašike čokoladnog likera

Način pripreme:

Fil I:

1. U manjoj šerpi sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer pa kuvati dok se ne dobije gusti sirup.
2. U sirup dodati margarin i mešati dok se ne otopi.

3. Potom dodati mleko u prahu i kokos pa dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.

Fil II:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuvati na pari mešajući sve dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Dodati izlomljenu čokoladu i margarin, pa nastaviti sa mešanjem dok se ne otope.
3. Na kraju dodati mlevene orahe, seckane žele bombone i suvo voće, te polako promešati varjačom.

Fil III:

1. Sjediniti vodu i šećer pa kuvati dok se ne dobije ređi sirup.
2. Zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mleveni keks te dobro izmešati varjačom.

Finalni postupak:

1. Prvi list oblande premazati filom I i preklopiti listom oblande. Potom naneti fil II i preklopiti trećim listom oblande. Na kraju premazati filom III i završiti oblandom.
2. Filovane oblande ostaviti u frižideru da se stegnu a zatim ih iseći na štangle.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: