Petrovaradinski šnit

by | avgust 27, 2013

Cokoladni snit

Za koru:

  • 120 g putera
  • 2 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 4 štangle čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • malo rendanog oraščića
  • 2 dl mleka
  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanil-šećera
  • 130 g putera
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 2 kesice šlaga

Kora:

1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja, puter i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mleko.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i dodati u pripremljenu masu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati masu za koru i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 °C.
4. Pečenu koru ohladiti i preseći uzdužno na pola kako bi se dobila dva jednaka šnita.

Fil:

1. Puding skuvati u pola litra mleka prema uputstvu sa kesice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, vanil-šećerom i umešati u ohlađen puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenim filom, prekriti drugom korom, a na nju naneti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljen šnit staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko ohlađenog šnita.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: