Brzi kremasti kolač

by | april 29, 2013

Sastojci:

  • 500 g ”pti ber” keksa
  • 500 g maskarpone sira
  • 2 dl slatke pavlake
  • 3 jajeta
  • 3 kašike eurokrema
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 2 dl crne kafe
  • 2 dl mleka
  • 2 vanil-šećera
  • 2 kašike ruma

Za premazivanje:

  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer i vanil-šećer. Dodati maskarpone sir, slatku pavlaku i sneg od belanaca te polako promešati varjačom.
3. Pripremljeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati rendanu čokoladu za kuvanje, a u drugi deo eurokrem i promešati.
4. Posebno sjediniti mleko, crnu kafu i rum.
5. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti odgovarajuću tepsiju. Premazati filom od čokolade i poravnati. Zatim naneti drugi sloj natopljenog ”pti ber” keksa i premazati filom od eurokrema.
6. Na kraju premazati šlagom od slatke pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: