Ruske kape

by | septembar 5, 2013

Ruske kape

Za koru:

  • 8 jaja
  • 400 g kristal šećera
  • 16 kašika brašna
  • 8 kašika tople vode
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 6 kašika brašna
  • 250 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 250 g margarina
  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:

1. Mikserom umutiti jaja, šećer, brašno i vodu kako bi se dobila ujednačena masa.
2. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut kalup za tortu i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove, pa svaki krug preseći na pola.

Za fil:

1. Brašno i šećer razmutiti u malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
2. Umućenu masu sipati u ključalo mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati penasto umućen margarin i vanil-šećer, te sve dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Za svaku rusku kapu koristiti po tri komada oblikovane piškote.
2. Piškote premazati filom, naslagati jednu na drugu i tankim slojem premazati bočne strane.
3. Filovane kape uvaljati u kokosovo brašno.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: