Tart sa šumskim voćem

by | oktobar 6, 2013

vocni tart

Sastojci:

  • 125 g brašna,
  • 50 g šećera,
  • 50 g putera,
  • 15 ml slatke pavlake (za testo),
  • 600 g miksovanog šumskog voća,
  • 100 g šećera u kristalu (za fil)

Priprema:

Brašno, šećer, slatku pavlaku i puter umesite tako da se dobije homogena masa, koju treba oblikovati u tepsiji i zapeći na 200 stepeni Celzijusa, 5-7 minuta.

Fil:

Pola količine šumskog voća ukuvajte sa šećerom, na umerenoj temperaturi, tako da voće ostane celo.

Finalni postupak:

Poređajte voće preko testa, pa preko toga stavite ostatak svežeg voća. Pecite 10 minuta i služite toplo ili hladno, po želji sa šlagom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: