Egzotični ražnjići

by | april 29, 2013

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 250 g kolutova ananasa iz konzerve
  • 200 g tankih listova slanine
  • 600 g krompira
  • ulje
  • mešavina začina, kari

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na pravougaonike (4×2 cm), a kolutove ananasa na četvrtine.
2. Potom piletinu posuti sa malo karija i mešavine začine po ukusu pa promešati kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
3. Svaki komad piletine uviti u list slanine.
4. Na štapiće za ražnjiće nabadati naizmenično uvijenu piletinu i ananas. Ovako pripremljene ražnjiće propržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Krompir očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
6. Pečene ražnjiće poslužiti uz pomfrit.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: