Gulaš iz rerne

by | avgust 28, 2013

Gulas Iz Rerne

Sastojci:

  • 600 g svinjskog buta
  • 200 g bekon slanine
  • 3 glavice luka
  • 700 g krompira
  • 1 dl belog vina
  • 2 dl juneće supe
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 ljuta papričica
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 limun
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Meso iseći na kocke, slaninu na listove, oljušten krompir na kolutove, crni i beli luk, ljutu papričicu i peršun sitno iseckati, a limun izrendati na sitno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti meso, crni i beli luk, ljutu papričicu, mlevenu papriku, rendanu koru limuna, ulje i peršun, začiniti po ukusu i dobro promešati, te ostaviti da odstoji u frižideru 120 minuta.
3. Vatrostalnu posudu obložiti listovima slanine, zatim poslagati kolutove krompira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio sav materijal.
4. Pripremljeno jelo zaliti mešavinom vina i supe, prekriti folijom, te staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: