Marokanska junetina

by | april 9, 2013

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 dl crnog vina
  • 50 g sušenog paradajza
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 300 g testenine po želji
  • mešavina začina
  • 4 kašike ulja

Priprema:

1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradajz na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti. Povremeno dolivati vode po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, izgnječeni pelat paradajza, sušeni paradajz, vinsko sirće i lovorov list. Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati kim, cimet i začine po ukusu.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa procediti od suvišne tečnosti.
6. Junetinu u aromatičnom sosu poslužiti uz barenu testeninu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: