Piletina u sosu od šampinjona

by | mart 1, 2012

Napravite ukusan i zdrav ručak za tili čas. Piletina u gustom sosu od šampinjona, idealan je obrok za sve ljubitelje šampinjona.

Sastojci:

3 bataka + 3 karabataka
400 g svežih šampinjona
1 glavica crnog luka (srednje veličine),ž
suvi začin
senf za premaz
malo margarina,
1 kašičica bosiljka
1 kašičica origana
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica ulja
100 ml belog vina

Priprema:

1. Iseckajte luk i propržite ga na malo ulja. Dodajte šampinjone, prethodno isečene na listove. Kada tečnost ispari, nalijte vino.

2. Dodajte suvi začin po ukusu, i origano. Dinstajte još malo i sklonite sa vatre.

3. Kožicu s mesa lagano podignite i stavite malo margarina, kako bi bilo sočnije. Zatim premažite u tankom sloju senf i pospite začin, bosiljak i ruzmarin.

4. Meso stavite u vatrostalnu posudu premazanu margarinom, prelite šampinjonima i oko dodajte 100 ml vode. Zatvorite alu folijom i pecite na 180 stepeni sat i po. Desetak minuta pre kraja, sklonite foliju da se jelo zapeče i malo porumeni.

5. Po želji dok pržite luk dodajte 100 g dimljene seckane slanine.

Prijatno!

Tagovi: