Punjeni medaljoni s tikvicama

by | decembar 9, 2012

  • 2 svinjska filea
  • 150 g mocarele
  • 120 g listova slanine
  • 2 kašike senfa
  • 4 mlade tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 5 dl soka od paradajza
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašičica seckane mirođije
  • mešavina začina

Priprema:

1. Filee iseći na medaljone, istanjiti ih tučkom, začiniti po ukusu i premazati senfom.
2. Mocarelu iseći na kolutove.
3. Na istanjenu šniclu staviti kolut mocarele, a zatim krajeve mesa preklopiti i podviti nadole. Po dva lista slanine unakrsno obaviti oko medaljona. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još punjenih medaljona.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja pa u njega poslagati medaljone sa završecima okrenutim nadole. Pržiti ih najpre sa jedne, a potom sa druge strane dok ne porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Posebno pripremiti prilog: crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepe izrendati na krupno rende, a tikvice iseći na krupnije kocke. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu. Povremeno dolivati vode po potrebi. Kada je šargarepa napola dinstana, dodati tikvice, sipati sok od paradajza i malo vode te kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju. Pred kraj dodati mirođiju i začine po ukusu pa ostaviti da suvišna tečnost uvri.
6. Pržene medaljone poslužiti uz varivo od tikvica.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: