Pica mafini

by | januar 10, 2012

Ovo vam može poslužiti kao toplo predjelo uz neki marinirani sos ili doručak sa ajvarom i kiselim mlekom/jogurtom.

Sastojci:

– 1 šolja = 250 ml,
– 3/4 šolje brašna,
– 3/4 kašičice praška za pecivo,
– 3/4 šolje mleka,
– 1 jaje,
– 1 1/4 šolje mešavine italijanskih sireva (mozzarella, parmezan, gauda, beli čedar, koji god imate),
– 120 gr neke blage salame ili praške šunke, iseckane na kockice,
– 2 kašike peršuna,
– ajvar ili mariniran sos.

Priprema:

1. U posudu staviti brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu prašku šunku ili neku blažu salamu, prašak za pecivo, bibera, mleko i peršun.

2. Sve dobro promešati.

3. Kalup za mafine premazati uljem, pa sipati kašikom testo, napuniti kalupe do 2/3.

4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 do 18 minuta.

5. Pečene piza mafine, izvaditi iz rerne, ostaviti ih u kalupu oko 5 minuta da se prohlade.

6. Poslužiti ih tople, a mogu i hladne, sa mariniranim sosom ili ajvarom.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: