Slani mafini

by | maj 2, 2012

SASTOJCI:

Za testo:

500 g brašna
2,5 dl toplog mleka
1/2 dl ulja
1/2 svežeg kvasca
so
1 kašičica šećera

Za fil:

200 g kravljeg sira
150 g presovane šunke
100 g kačkavalja
2 dl kisele pavlake
2 kašike kajmaka
1 jaje
malo susama (lana ili maka)
biber u zrnu za dekoraciju

PRIPREMA:

Testo

1. U toplo mleko staviti kvasac, šećer i so, pa sačekati da nadođe.
2. Kada kvasac nadođe, pome-šati ga sa brašnom i uljem, te umesiti glatko testo. Sačekati još jedno pola sata da se podigne.
3. Testo rastanjiti na debljinu od 1/2 cm, čašom vaditi krugove i ređati ih u podmazane modlice za mafine.

Fil

1. Umutiti jaje i sir, dodati kaj-mak, pavlaku, na kockice nasec-kanu šunku, pa filovati mafine.
2. Posuti ih sitno narendanim kačkavaljem i susamom (lanom ili makom, po želji)
3. Mafine servirati uz kiselu pavlaku.

Recept Javorke Petković iz Beograda

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: