Kaneloni s pečurkama

by | decembar 11, 2012

  • 20 kanelona
  • 500 g šampinjona
  • 1 dl belog vina
  • 1 glavica crnog luka
  • 80 g pančete
  • 250 g pelata paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 4 dl mleka
  • 50 g brašna
  • 50 g margarina
  • 1 jaje
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Crni luk i pančetu iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pelat paradajza izgnječiti, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti pančetu, crni i beli luk, a zatim dodati šampinjone pa i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati belo vino, pelat paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Fil od pečuraka ostaviti da se ohladi pa u njega dodati rendani kačkavalj i promešati.
6. Pripremljenom smesom napuniti kanelone.
7. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti margarin te dodati brašno
i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U prohlađeni sos dodati jaje, začine po ukusu i promešati.
8. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa. Preko njega rasporediti kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: