Pita od hleba i mesa

by | decembar 3, 2012

Za 6 osoba

POTREBNO JE:

  • 10 parčadi tosta
  • 500 g mlevene junetine
  • 4 dl mleka
  • 4 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g kačkavalja
  • 2 dl pavlaka
  • 200 g šampinjona
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašika putera
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1.Crni luk očistiti i iseći na kocke, šampinjone na listove, a pelat paradajza samleti.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Potom dodati
šampinjone, pelat paradajza, mlevenu papriku i začine po ukusu.
3. Dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku.
5. Okruglu vatrostalnu posudu premazati puterom. Tost natopiti smesom od jaja I poređati po dnu vatrostalne posude.
6. Preko naneti fil od mesa i poravnati.
7. Fil posuti rendanim kačkavaljem. Preostali tost takođe natopiti smesom od jaja i poređati preko kačkavalja.
8. Pripremljenu pitu odozgo preliti ostatkom smese od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: