Kakav botoks, kakvi fileri: Uz ove tajne izgledaćete 10 godina mlađe

by | avgust 5, 2016

Žene u poznim godinama često pate od toga da imaju savršeno lice i ten. Kada primete makar i jednu boru već su u problemu i pokušavaju da pronađu način da to saseku u korenu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Podvrgavanje laserskim operacijama i kupovina skupih krema, trebalo bi da postanu prošlost, a sa neželjenim borama na licu dame mogu da se izbore samo uz pravilnu i kvalitetnu ishranu.

Nutricionistkinja iz Londona Kim Pirson objasnila je da je hrana veoma bitan faktor u svačijem životu, pa tako ima veliki uticaj na to da li će se bore pojaviti na našem licu ili ne. Njena dijeta protiv bora je čudotvorna, a na vama je da joj se posvetite i imate najsavršenije lice i kada pregurate pedesetu.

Pročitajte i… Šta to beše dijeta? Diskrecione kalorije su vaša propusnica za savršenu liniju

Na sledećoj stranici pogledajte koje namirnice je nutricionistkinja izdvojila kao značajne za peglanje bora i one koje nikako nisu pogodne za vaše telo i organizam…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Zaboravite alkohol u potpunosti

Bez obzira na to da li i koliko često konzumirate alkohol, morate da imate na umu da on nikako nije pogodan za vaše telo. Sve tekućine ove vrste pospešuju proizvodnju slobodnih radikala i na taj način oštećuju ćelije i čine da koža brže stari. Takođe, alkohol prouzrokuje crvene kapilare na licu i neopisivo dehidrira vaš organizam.

Sve vrste riba i koštunjavo voće su blago za kožu

Omega3 kiselina je ono što najviše fali našoj koži, koja vremenom, kako starimo, postaje sve suvlja. Zbog toga je veoma važno da unosimo namirnice poput ribe (tunjevinu, lososa), ali i koštunjavo voće, koje će našu suvu i tanku kožu sigurno preporoditi, istakla je nutricionistkinja.

Pročitajte i… Pročitajte više o nultoj krvnoj grupi i shvatićete zašto vam ne prija alkohol

Šta bi još trebalo da se nađe na vašoj trpezi, proverite na narednoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ne živite bez paradajza

Iako možda u ovom letnjem periodu svakodnevno jedete paradajz u vidu salate, potrudite se i da ga skuvate, pa zamrznete i imate ga za buduće dane. Likopen je jedan od sastojaka, čiji se udeo u namirnici povećava kuvanjem, a paradajz je upravo zbog toga veoma pogodan. U kombinaciji sa ribom, on je pravo zdravlje! Pored paradajza, birajte voće bogato betakarotenom i ne brinite za svoj izgled.

Zaboravite na šećer i brzu hranu

Hrana koju pazarimo u fast fudovima puna je šećera i aditiva koji nikako nisu dobri za naš celokupan organizam, ali masti koje pržena hrana sadrži izazivaju akutne upale i crvenilo na licu, ponekad i bol. Oni koji se inače hrane na ovaj način imaju velike probleme sa svojim izgledom, pa tako vremenom brže dobijaju neželjene bore, koje žele da što pre ukolne sa lica, pa onda mnogo para troše na skupocene kreme.

Tagovi: