Categories Zdrava ishrana

Prirodna sredstva za jačanje imuniteta

Dugotrajna napetost slabi imunitet i povećava sklonost ka prehladama i gripu. Predstavljamo vam nekoliko prirodnih sredstava koji će vam zasigurno pomoći da poboljšate svoj imunitet i otklonite svaku mogućnost tegoba usled prehlade.

Med

Korisna svojstva meda su odavno poznata i naučno potvrđena. Ova namirnica sadrži antioksidante, koji štite od srčanih oboljenja, štite zube i desni, i sprečavaju pojavu mnogih bolesti.

Beli luk i cink

Beli luk ublažava respiratorne tegobe i sprečava pojavu prehlade i gripa. Cink je takođe poznat kao materija koja jača imunitet, a nalazi se u jajima, mesu, morskim plodovima…

Ehinacea

Ekstrakt ove biljke može da ubrza izlečenje od prehlade za skoro dva dana. Ipak, korisno dejstvo traje dve nedelje, zbog čega ehinaceu treba da uzimate samo kada ste prehlađeni.

Čaj

Dehidratacija tokom prehlade utiče na sušenje mukusa, i otežava borbu protiv virusa i bakterija u organizmu. Ispijanje većih količina vode i biljnih čajeva olakšava njihovo izbacivanje iz tela.

Probiotici

Ove materije povećavaju broj korisnih bakterija u crevima. Nakon zdrave ishrane i redukcije unosa alkohola, uzimanje probiotika je treći naučno dokazani način za jačanje imuniteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA