Šta ću jesti ove nedelje?

by | maj 7, 2011

DANICA RADOJIČIĆ NINA, predstavnica Srbije na izboru za Pesmu Evrovizije, ima dvadeset jednu godinu. Iako je sa samo šest godina upisala nižu muzičku školu, a kasnije završila i srednju, Ninina profesionalna interesovanja nisu vezana samo za muziku. Ona je takođe odlična studentkinja treće godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Ponedeljak
Doručak: tost hleb sa pilećim prsima Užina: sveže ceđeni sok od pomorandže Ručak: šnicle sa krompirićima Večera: jabuka
Utorak
Doručak: kornfleks sa jogurtom
Ručak: spanać i jaja Užina: čokoladica Večera: tost sa džemom

Sreda
Doručak: kroasan, šejk od banane
Ručak: sarmice od zelja Užina: jabuka Večera: sendvič
Četvrtak
Doručak: plazma keks sa mlekom
Ručak: pile i krompirići Večera: voćni kup
Petak
Doručak: tost hleb sa namazom (npr. kajmak) Ručak: riba sa povrćem Užina: bonžita Večera: šejk od maline i banane
Subota
Doručak: žitarice sa jogurtom  Ručak: salata sa dresingom Večera: sendvič sa dosta sira
Nedelja
Doručak: jaje, tost i namaz Ručak: šnicla, krompir i salata Večera: voćna salata

Odricanja: Ne verujem u odricanja, već mislim da se dobra linija podrazumeva ako se jede sve, ali umereno. Moje iskustvo je takvo. Umerenost je u suštini velika filozofija i može se primeniti na sve aspekte života, a posebno na ishranu.

Kad se zbog posla “odloži” ručak: Pokušavam da izbegavam pekare, tako da u takvim situacijama utolim glad nekom sitnicom poput “bonžite” i “čuvam” se za normalan obrok. 


Plusevi i minusi: Mislim da je veoma dobro što jedem raznovrsnu hranu, a problem je što jedem brzo. Zato zaboravljam da primenim pravilo što dužeg žvakanja, a to je veoma važno za organizam.
Bez čega ne mogu nijedan dan: Uvek moram da pojedem nešto slatko, makar kockicu čokolade.
Brojanje kalorija ili trening: Prednost dajem treningu ili barem šetnji.

MARIJANA MATEUS živi na relaciji Budimpešta – Beograd – London, a radi na stvaranju svoje robne marke i širenju posla u nove gradove. Kaže: ”Volim modu. Potrebno je imati stila, a stil smo mi sami. Stil nije luksuz ako ga nosimo u sebi.” Sredinom marta je predstavila svoju novu kolekciju Sous Marin, za proleće i leto 2011. godine.
Ponedeljak

Doručak: musli sa jogurtom Ručak: pirinač i riba Užina: šejk od voća Večera: salata od celera
Utorak
Doručak: salata od povrća sa klicama suncokreta Užina: avokado Ručak: pire krompir i meso sa salatom Večera: salata od krastavaca i badema
Sreda
Doručak: jaja pečena na oko, na teflonu Užina: voćni šejk Ručak: čorba od kelja i celera Večera: suši
Četvrtak
Doručak: musli s mlekom Ručak: dinstane tikvice Užina: voćni jogurt Večera: bareno povrće sa pirinčem
Petak
Doručak: zapečene tikvice Ručak: pohovani karfiol sa pire krompirom Užina: avokado Večera: salata

Subota
Doručak: jaja na oko, pečena na teflonu Ručak: musaka s povrćem i prosom Večera: sirovo povrće i voće
Nedelja
Doručak: puno voća Porodični ručak: neko vojvođansko jelo Večera: voće i jogurt 

Odricanja: Kao prava Vojvođanka, volim sve što je ukusno i slatko, ali poslednjih godina se mnogo čega odričem, kao npr. divnih pita i gibanica. Učim da je manje – više. Iz godine u godinu, o ishrani moram da vodim sve više računa.
Kad se zbog posla “odloži” ručak: Pojedem jabuku ili bananu. Volela bih da mi je uvek pod rukom mango, jer ga obožavam, ali, nažalost, u Beogradu retko uspevam da ga nađem.
Plusevi i minusi: Vremenom sam naučila da uzimam ono što moj organizam traži. Počela sam da doručkujem, a u dvadesetim godinama taj obrok sam preskakala. U tridesetim sam naučila da dan počinjem žitaricama ili jajima pečenim na oko.
Bez čega ne mogu nijedan dan: Voda i samo voda! Poslednjih godina silim sebe da pijem što više vode.
Brojanje kalorija ili trening: Podjednako je važno i jedno i drugo. Kad nisam previše umorna, svakodnevno vežbam.

 

JEFIMIJA JOKIĆ Ono što većina devojaka sanja, za Jefimiju Jokić, manekenku agencije Women, postalo je java. Ova ”nova glamurozna Guči devojka” u Italiju je prvi put otišla sredinom januara, a sada već može da se pohvali da je nosila modele Đorđa Armanija, Roberta Kavalija, modne marke Guči…

NEDELJA KAD SAM U BEOGRADU
Ponedeljak
Doručak: voćni musli sa mlekom Ručak: musaka sa blitvom (na zdrav način), kupus salata sa limunom Užina: voće Večera: tunjevina i zelena salata
Utorak
Doručak: voćna salata Užina: integralni keks
Ručak: supa, riba, krompir salata, zelena salata, sos Užina: voće Večera: slani sendvič
Sreda
Doručak: puter i med, čaj Užina: čokoladica Ručak: špagete sa piletinom, belim prelivom, pečurkama i maslinama (moj omiljeni recept), zelena salata Užina: voće Večera: kačamak
Četvrtak
Doručak: kuvano jaje, feta sir, krastavčići i jogurt Ručak: čorba od povrća, grašak, pirinač i pečurke, salata od cvekle Užina: suvo voće (badem, suve kajsije, lešnik) Večera: šopska salata
Petak
Doručak: kuvani đevrek i voćni jogurt Užina: bonžita i sok Ručak: supa, lignje uz krompir i blitvu, zelena salata Večera: sendvič
Subota
Doručak: proja i jogurt Užina: voće
Ručak: pasulj sa zeljem i kupus salata Užina: kriška integralnog hleba sa “nutelom” ili voće
Večera: pica
Nedelja
Doručak: voćni musli sa mlekom Užina: kolač
Ručak: supa, juneća šnicla sa senfom, pečurke i salata Večera: gibanica i jogurt 

RADNA NEDELJA U INOSTRANSTVU
Doručak: svakog dana musli sa mlekom ili sveže voće Užina: voće, čokoladica, bonžita ili gumene bombone Ručak: Ako sam na poslu, uglavnom imamo švedski sto, na kojem je grilovano povrće, morski plodovi, salate, kanapei, voće… Trpeza za pohvalu! Ukoliko imam mnogo kastinga, pojedem nešto usput – fast food, pecivo ili picu. Tada se potrudim da imam zdraviju večeru (salatu sa povrćem i sirom, ribu iz konzerve…)
Odricanja:
Ne odričem se ničega, ali vodim računa o količinama hrane.
Plusevi i minusi: Kada sam u Beogradu, prilično sam zadovoljna svojim načinom ishrane, jer moja mama vodi računa o tome da jedemo zdravo, ukusno i raznovrsno. Ključne reči su voće, povrće, riba, salata, limun, maslinovo ulje… Ništa ne bih menjala, osim poneku užinu iz pekare, kada sam ceo dan u školi.
Kad se ručak “odloži”: Uvek u tašni imam vodu, čokoladicu i neko suvo voće. Kad preskočim obrok, to mi bude dobra zamena, jer ne volim da dugo trpim glad.
Bez čega ne mogu nijedan dan: Ne postoji ništa za šta sam baš toliko vezana, ali npr. volim ananas iz konzerve i gumene bombone.
Brojanje kalorija ili trening: Lakše mi je da treniram,
jer volim trčanje, plivanje i ponekad teretanu.

Tagovi: