Categories Iz prirode

Samo tri kapljice ulja origana u vodi melem su za naša pluća

Upala pluća, koja je jedna od najčešćih bolesti, danas se uspešno leči antibioticima. Ali, poznato je da antibiotici imaju negativan uticaj i na zdrave ćelije organizma, te ukoliko nema preke potrebe za njima, najbolje je koristiti prirodne preparate. U lečenju upale pluća najdelotvornijom se pokazala mešavina ulja origana i vode. 

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Upala pluća je bolest izazvana virusom, gljivicama ili bakterijama, a u davnoj prošlosti, kad nije bilo antibiotika, bila je jedan od najčešćih uzroka smrtnosti. I danas je šesti najveći uzrok smrti. Procenjuje se da više od 3 miliona ljudi godišnje oboli od upale pluća, od čega 1,5 miliona mora da ide na bolničko lečenje. Bakterija Streptokoka najodgovornija je za upalu pluća, čiji su prvi simptomi iznenadna groznica, temperatura i drhtanje.

Širok je spekatr antibiotika koji se koriste u lečenju ove bolesti. Uglavnom se pacijentima daje penicilin, ali mnogo boljim su se pokazali amoksicilin, eritromicin i klaritomicin. Ali, poznato je da antibiotici imaju i neka neželjena dejstva, tačnije da uništavaju i zdrave ćelije.

Pročitajte i… Najjači napitak za skidanje sala od 3 sastojka, a daje rezultate za samo 7 dana!

Kliknite na sledeću stranicu…. 

5 komentara

  1. Priroda uvek nudi resenja za mnoge bolesti, ali covek cesto pribegava gotovim sredstvima koja imaju vise stete nego koristi. Zdravlje je najbitnije i u njega treba ulagati.

  2. Za ulje origana sam odavno čula, a i sama se više puta uverila u njegova LEKOVITA SVOJSTVA!!
    Nisam ga koristila kod težih upala – kao što je upala pluća, ali kod prehlade i drugih oboljenja gornjih disajnjih organa – pokazao se zaista EFIKASNIM i DELOTVORNIM!
    Takođe, moj suprug već godinama muči muku sa bešikom, i lako zaradi prehladu (posebno tokom zime) tako da ulje origana redovno imamo u kući – kao odličnu PREVENCIJU!
    Dovojno je uzeti 2 kapi ulja, razblažene u vodi, pre jela….i problemi sa bešikom biće kao…origanom odneseni! 🙂

  3. Nisam nikada probala, a iskreno ni cula da je ulje origana dobro z aovako nesto. Hvala, isprobacu ako pomogne javljam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA