Categories Psiha

5 situacija u kojima čak i jake žene odustaju

Upornost i trud su kvaliteti vredni svake pohvale, ali ponekad jednostavno moramo reći dosta!

Iako ste snažna žena, koja ne odustaje uprkos okolnostima, koje su protiv vas, nekad bi jednostavno trebalo da se predate, pre svega zbog sebe i svog mentalnog zdravlja.

Ponekad je jednostavno, odustajanje najbolja solucija, a evo i u kojim situacijama:

1. Kada znat

e da neće biti bolje…

Bez obzira na to radi li se o neprijatnoj situaciji na poslu ili u ljubavnom odnosu, pje ili kasnije dođe trenutak u kom prihvatimo činjenicu da za naš problem jednostavno nema rešenja. Snažne žene u tim trenucima često pokušavaju promeniti nepromjenjivo, ali takvim ponašanjem zapravo sebi nanose štetu. Moramo prestati da uveravamo same sebe da će možda biti drugačije kada nam i intuicija govori da se to nikada neće dogoditi. U takvim situacijama najbolje je odustati.

2. Kada ispašta vaše zdravlje

Čak i kada se stopostotno dajemo u pozitivnim situacijama, to nas iscrpljuje. Isto ponašanje u negativnim situacijama ima još veći utiecaj na naše psihičko i fizičko zdravlje. Kada se psihički ili fizički osećate izmoreno zbog truda koji ulažete u rešavanje određenog problema i kada vaše telo jasno pokazuje da mu je dosta, tada je vreme za odustajanje jer ništa nije vredno ugrožavanja sopstvenog zdravlja.

Pročitajte i…3 promene koje ženama otvaraju vrata uspeha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA