Categories Psiha

Tajna uspešnih žena je u samopouzdanju – evo kako da ga steknemo!

Samopouzdanje je glavna stavka uspeha. I tačka. Ali, zato je samouverenost ono na čemu moramo raditi – dugo, strpljivo, vredno, i, što je jako važno, ne smemo nikad prestati, jer uvek će postojati jedna crtica u našem životu koju možemo bolje, bar jedan stepenik kojim možemo više.

 

Jako samopouzdanje bazira se, pre svega, na dobrim i zdravim navikama. Žene koje imaju samopouzdanja, a onda shodno tome i velikog uspeha na svim životnim poljima, one su koje traže nove izazove, iznova i iznova. One se ne boje gubitka i stalno sebi zadaju nove ciljeve kako bi testirale svoje veštine. Dalje, one su odgovorne i organizovane. Imaju kontrolu nad svim i čvrsto se drže plana. Komunikativne su i jednako opušteno razgovaraju i sa prijateljima, i sa kolegama, i sa poslovnim partnerima. Zvuče vrlo odlučno i ne dozvoljavaju da bilo ko primeti njihove promene raspoloženja. Ne boje se neznanja i nije ih sramota da pitaju ono što ne znaju ilči ne razumeju. I, što je veoma važno, ne upoređuju se sa drugima nego su tu da podrže.

Pročitajte i …  Toksične veze uništavaju zdravlje i utiču na samopouzdanje. Da li ste u takvoj priči?

A do samopouzdanja dolazi se stalnim radom na sebi, i u fizičkom i u psihičkom smislu. Redovno kretanje i fizička aktivnost spadaju u domen rada na telu, a što se tiče psihe, tu je stalno profesionalno jačanje, nadograđivanje veštine upravljanja i komunikacije.

Foto: Thinkstock

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA