Ideje za najlepše novogodišnje dekoracije

by | 20 novembra, 2023
Ideje za najlepše novogodišnje dekoracije; prelepa praznična dekoracija

Ako uživate u prazničnom ukrašavanju doma, prikupili smo ideje za najlepše novogodišnje dekoracije koje su nam se najviše dopale.

Kada u u pitanju praznična dekoracija, glavno pravilo je “što više to bolje”. Slobodno preterujte ako vam se to sviđa. Dekoracije koje smo prikupili mogu vam poslužiti kao ispiracija za uređenje doma.

Ideje za najlepše novogodišnje dekoracije: Pustite mašti na volju i uživajte

Napravite sami pomander

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.P. Horton (@jphorton)

Ručno rađeni pomanderi ispunjavaju dom svežim, citrusnim mirisom koji će učiniti da se svi osećaju dobrodošli. Ovi zimski dragulji izgledaju komplikovano, ali ih je lakše napraviti nego što mislite. Koristite čačkalicu da probušite rupe u svakoj narandži u obliku vašeg dizajna (možete je nacrtati ili slobodnom rukom); zatim gurnite ceo karanfilić. Odložite ih da se osuše, a zatim pustite mašti na volju. Pomorandže možete vezati ili zalepiti za drveni držač (sličan onom za kuhinjske ukrase).

 Elegantni ukrasi za stepenište

Grančice četinara, šišarke i crvena traka – to je sve što vam treba da biste ukrasili stepenište.

Jednostavno i neodoljivo

Za mešavinu tradicionalnog i modernog, koristite vaze od prozirnog stakla u obliku kapljica za držanje grančica sa crvenim bobica, koje možete nabaviti u cvećarama i garden centrima. Dodajte koju mandarine i nar, za teksturu, boju i miris.

Napravite raskošnu ikebanu

Unesite dah šume u svoj dom sa ovim rustičnim, domaćim aranžmanom. Koristite veliku plitku činiju u kojoj ćete aranžirati: bobice, grančice četinara, ukrase, šišarke, suvo cveće… Ništa ne morate da kupite – dovoljno je da prošetate do šume ili parka. I pustite mašti na volju…

Aranžman koji će krasiti dom i nakon praznika

Neka se praznična atmosfera širi domom i nakon novogodišnjih praznika. U metalnu retro činiju s postoljem, stavite amarilis, mahovinu, mini četinar i grančice bršljana. Možete dodati nekoliko crvenih ili zlatnih kuglica. Savršen aranžman za praznike.

Ukrasni cilindri

Napunite cilindar staklenu vazu ukrasima. To mogu biti šišarke, novogodišnje kugle za jelku, svećice, grančice… Jednostavno i prelepo.

Ikebana sa svećama – pod obavezno

Ikebane sa svećama, ukrasima, perlicama, šišarkama, suvim cvećem, čuvarkućama – neizostavan su deo praznične dekoracije. Lako možete i sami da ih napravite.

Artsyslik/gettyimages.co.uk