„Tečni“ bob novi je hair trend!

by | 31 januara, 2022
"tečni" bob

„Tečni“ bob – zbunjuje vas ovaj izraz?  Zvuči čudno, priznajemo, no moramo vam reći da je ovde zapravo reč o metafori – izrazu koji se odnosi na negovanu, zdravu, sjajnu, uglađenu i savršeno ravnu kosu.

„Tečni“ bob još jedan je dokaz da je estetika u hair segmentu počela da se pomera od buntovničkih krojeva i razbarušenih stilova (mada su oni i dalje popularani) ka onim glamuroznijim. Ljudi su sve spremniji da potroše svoje vreme na pripremu i oblikovanje kose. Uostalom, zašto bismo izabrali da izgledamo opušteno kada možemo da izgledamo fenomenalno, a „tečni“ bob to će nam i omogućiti.

Šta je zapravo„tečni“ bob?

Reč je o izuzetno glatkoj, sjajnoj, svilenkastoj, uglađenoj i savršeno ravnoj kosi koja izgleda zaista elegantno, a koja podrazumeva sinergiju tri koraka –  • šišanja,
  • adekvane nege i
  • stilizovanja.

Neki će čak pomisliti da je u pitanju perika. Ne bez razloga jer „tečni“ bob je „šminka bez šminke“!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by КЕРАТИНИМ | ОБУЧАЕМ | ВЛ (@polly_therapyhair)

Poput uspona skinimalizma, koji nas je naterao da se fokusiramo na stanje naše kože pre nego što odlučimo da na lice nanesemo mejkap, 2020. i 2021. godine mnoge od nas dale su primat zdravlju svojih vlasi. Shodno tome, i sve češće praktikovale nanaošenje različitih maski za kosu, kao i salonske tretmane koji dubinski neguju i hrane vlasi.

Svakako, epilog svega toga i jeste kosa koja izgleda mnogo zdravije i sjajnije. Hair eksperti kažu da će se ova praksa nastaviti i ubuduće, te da će „tečni“ bob tek doživeti ekspanziju. No, osim šišanja, ključno će i dalje biti održati zdravlje i sjaj vlasi, čemu će svakako doprineti adekvatna nega i tretmani, posebno oni keratinski.

lepotaizdravlje.rsInstagram/@muah_sabalevskaya

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.