Izbegnite kajanje nakon šišanja – kako da izaberete pravu frizuru?

by | 8 septembra, 2022
kako da izaberete pravu frizuru

Kada žena menja frizuru, ona menja i život. Ako vam je promena neophodna i intenzivno tragate za novom frizurom, ali se bojite da ne pogrešite – evo kako da izaberete pravu frizuru

Savršena frizura može da vas podmladi ili prikrije neke ozbiljne nedostatke. Dobro ošišana kosa može da izgleda bujnije, da istakne oči, da prikrije bore… Podjednako je važna kao dobar makeup ili obrve. Zato, nemojte se snebivati zbog toga što oklevate da donesete konačnu odluku i drastično promenite izgled kose.

Kada birate novu frizuru ili se odlučujete na drastičnu promenu boje, postoji nekoliko pravila koja mogu da vas spasu kajanja. Evo šta kažu hair stilisti. 

Kako da izaberete pravu frizuru?

 

Odredite svoj tip lica

 

Da biste izabrali pravu frizuru, morate uzeti u obzir nekoliko važnih faktora. Prvi je tip lica. Oval se smatra idealnim tipom i njemu treba težiti. Ako je oblik lica ovalan, onda će vam odgovarati apsolutno bilo koja frizura, možete eksperimentisati koliko god želite, pa čak i isprobati ultrakratke rezove i dečačke frizure.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Charlize Theron Fan Club (@charlizetheronfc)

Ako imate drugačiji oblik lica, onda morate pripaziti na izbor frizure. Ako je vaše lice okruglo, onda će vam odgovarati ona frizura čiji je volumen usmeren ka temenu, dok je zaravnjena na slepoočnicama i oko ušiju. Devojke sa kvadratnim licem bi trebalo da biraju pramenove koji uokviruju lice, ali nemojte birati oštre linije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MY DAILY TOUCH (@mydailytouch)

Za žene sa trouglastim licem, pogodne su geometrijski jasne frizure, a ako je lice izduženo, onda je najbolje da ga vizuelno skratite šiškama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Queen Nina Lifestyle (@queenninalifestyle)

 

Obratite pažnju na strukturu kose

 

Izbor frizure ne određuje samo oblik lica. Struktura kose nije od male važnosti. Na primer, ako odlučite da napravite frizuru koja je idealno glatka, a istovremeno imate kovrdžavu kosu, stalno ćete morati da ulažete dodatni napor da kosu izravnate.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Heidi Klum (@heidiklum)

Ako imate talasastu kosu, onda će vam odgovarati frizura sa „slojevitim“ efektom, bez jasnih linija.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@live_lyblake је поделио/ла објаву

Ako je vaša kosa ravna, onda je stvorena za geometrijske oblike i jasne prelaze. Gusta kosa se uvek može stanjiti, ali ako imate tanku kosu, najbolje je da birate bob ili lob rezove.

diegocervo/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.