Merkur u Blizancima će uticati na svaki horoskopski znak!

by | jun 1, 2024
merkur u blizancima

Planeta komunikacije, Merkur, ponovo je u pokretu i krstari u svom matičnom znaku Blizanaca. Saznajte kako će Merkur u Blizancima 2024. uticati na vaš horoskopski znak da biste zaista iskoristili ovaj moćni trenutak.

Merkur predstavlja način na koji govorimo, razmišljamo i obrađujemo informacije. Zahvaljujući Merkurovom prelasku u brbljive, pametne Blizance 3. juna, u 3:37 ujutro po istočnom vremenu, naš mozak će se ponovo pokrenuti. Naše veštine biće izražene sve do 17. juna, kada počinje znak Raka.
Znak u kojem se nalazi Merkur ima tendenciju da označi koliko brzo, sporo, kašasto, kohezivno ili stručno funkcioniše naš um. Takođe, on određuje koliko su nam usklađeni jezik i pamet. Razmislite o energiji Blizanaca kao o krilima kolibrija; prirodno se kreće 100 kilometara na sat. Tokom Merkurovog tranzita kroz Blizance, možemo brzo da obradimo informacije, obavljamo više zadataka istovremeno i razmotrimo više perspektiva. Ali sa druge strane, obilje informacija može da nas učini sklonim da budemo previše otvoreni, da kažemo pogrešnu stvar.

Šta nam donosi Merkurovo kretanje kroz Blizance?

Blizanci mogu biti detinjasti i naivni. Dakle, Merkur u energiji Blizanaca je kao razgovor sa 5-godišnjakom. Mnogo je pitanja, nepovezanih misli, stvarnih primedbi, radoznalosti za sve, a opet nemogućnosti da se bilo šta shvati. Ipak, Merkur u Blizancima teško da je vreme da se upustimo u ozbiljne razgovore. Umesto toga, ove nedelje je najbolje iskoristiti za učenje, duhovite dobacivanja, flertovanje.
Merkur ulazi u Blizance 3. juna u 3:36 ujutro po istočnom vremenu i napušta ga 17. juna.
4. juna, Merkur i Jupiter se spajaju u Blizancima što može da podstakne brojne kreativne ideje. A zahvaljujući Merkurovom trigonu sa Plutonom, možda ćete imati snage da sprovedete te ideje u delo. Kasnije, 12. juna,moraćete da pripazite na to šta, kome i u kojoj meri poveravate. Vrlo su velike šanse da ćete reći pogrešnu stvar jer se Merkur sukobljava sa Saturnom.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako će Merkur u Blizancima uticati na svaki horoskopski znak

Evo kako će Merkur u Blizancima 2024. uticati na vaš znak:

Ovan

Dok Merkur ulazi u vašu kuću komunikacije, detalja i tehnologije, ovo je vreme za mentalne proboje ili rešenja, Ovnovi. Blizanci su brzi kao bič i mogu vam doneti rešenje nekon bitnog problema. Za to vreme, tehnologija je vaš prijatelj! Zato koristite alate za automatizaciju, veštačku inteligenciju ili društvene medije da biste pokrenuli kreativne sokove.

Bik

Uskoro ćete videti svoju novčanu situaciju u potpuno novom svetlu, Bikovi, zahvaljujući Merkurovom kretanju u vašoj kući lične imovine i samopoštovanja. Dvosekundna pažnja Blizanaca može da funkcioniše na jedan od dva načina: može da donese neke kreativne nove ideje o tome kako da uštedi novac, ili može da vas podstakne da živite u trenutku i da počnete da trošite bez mere.

Članak se nastavlja posle reklama

Blizanci

Ah, Blizanci, vaša vladajuća planeta se vratila kući! Obično ste uglađeni govornici, ali ovaj tranzit podiže vašu živahnu prirodu na drugi nivo. Sve što kažete imaće blistavu zlatnu nijansu – da će umrežavanje, prodaja i marketing, flert, javni govor, slanje poruka ili izražavanje svojih misli učiniti neverovatno lakim. Iskoristite naredne dve nedelje da razmislite ili napravite ciljeve za budućnost. Samo zapamtite: trenutno postoji mnogo opcija. Ne morate se odlučiti samo za jedno!

Rak

Dok Merkur putuje kroz vašu kuću podsvesti i bekstva, pazite na one internet zečje rupe i beskrajno gledanje TikTok-a. Snažna energija Blizanaca ne zadržava pažnju dugo. Dakle, čak i ako to ne želite, možete slučajno pasti u sate medijske kome. Umesto da dozvolite sebi da trunete, pokušajte da se uključite u šetnju prirodom ili meditaciju. Ovo je sjajno vreme da se ponovo povežete sa svojom duhovnošću.

Članak se nastavlja posle reklama

Lav

Merkur se kreće kroz vašu kuću umrežavanja i zajednice—mislite na komšije, stare prijatelje, poznanike ili kolege. Čim pomislite na njih, njihovo ime bi moglo da se pojavi na vašem telefonu ili u prijemnom sandučetu e-pošte. Shvatite to kao znak da se ponovo povežete sa spoljnim svetom i starim drugarima. Možda biste takođe želeli da se pojavite na što više letnih žurki. Verujte nam, isplatiće se.

Devica

Iznenađenje, iznenađenje, Device. Dok se Merkur kreće kroz vaše polje karijere vi ste stalno na poslu. Da, vaš um je nekako uvek na poslu, ali tokom ovog dvonedeljnog perioda, možda ćete dobiti i neke posebne vesti. Ako ste tražili novi posao ili čekali da čujete vesti o unapređenju, pretpostavljamo da će vam dobitak isporučiti baš Merkur u Blizancima.

Članak se nastavlja posle reklama

Vaga

Znamo da ste žudeli za ozbiljnim odmorom, Vage. Pa, sa Merkurom koji se kreće kroz vašu kuću putovanja i istraživanja, mogli biste samo da rezervišete te karte. Nije tajna da ste malo neodlučni. Ali dobra vest je da su i Blizanci neodlučni, ovaj znak je mnogo spontaniji od vas. Merkur u Blizancima će pomoći da presečete i napokon kupite te karte!

Škorpija

Tokom narednih nekoliko nedelja, Merkur putuje kroz vašu kuću tajni i dubina. A pošto su Blizanci takva kraljica tračeva, verovatno ćete čuti informacije koje ne bi trebalo. Da budemo pošteni, volite dramu isto koliko i Blizanci! Pored toga, ovaj tranzit će od vas tražiti da razmislite i o sebi, Škorpije. Malo kopajte i vidite šta ćete naći.

Članak se nastavlja posle reklama

Strelac

Sa ovom planetom koja pogađa vašu kuću ljubavi, zna se šta vam je na pameti. Merkur predstavlja način na koji komuniciramo sopstvene misli, ali takođe sugeriše kakvu komunikaciju primamo. Evo nagoveštaja, Strelčevi: ljubavne beleške. Ili delite svoja osećanja sa nekim drugim, ili oni dele svoja sa vama.

Jarac

Oh, Jarčevi. Ovaj Merkurov tranzit će vas verovatno izbaciti iz vaše ustajale dnevne rutine. Blizanci ne prate naređenja. A zahvaljujući kretanju Merkura u vašoj kući zdravlja i svakodnevnim obavezama, možda ćete jednostavno učiniti nešto neobično. Uzeti slobodan dan. Reći „ne“ nečemu na šta biste inače pristali. Blizanci ništa u životu ne shvataju ozbiljno, pa radite ono što vas čini srećnim u ovom trenutku.

Vodolija

Merkur voli da bude u Blizancima, i na vašu sreću, lebdi kroz vašu kuću kreativnosti. „Dodatna“ energija Blizanaca daje vam gomilu novih ideja za bilo kakve umetničke projekte ili hobije. Ali više od toga, Merkur će vas verovatno povezati sa novim prijateljima, ili čak novim ljubavnim interesovanjem.  Iskoristite ove nedelje da se povežete sa nekim preko telefona. To će učiniti susret mnogo lakšim.

Članak se nastavlja posle reklama

Ribe

Merkur putuje kroz vašu kuću porodičnih i kućnih prostora, Ribe. Pošto su Blizanci prizemljeni koliko i leptir, možda ćete početi da osećate da je vreme za pokret.  Ovo je vreme da sanjate o novim mestima. Međutim, nije baš vreme da krenete dalje od sanjarenja. Pokušajte da iskoristite energiju Blizanaca tako što ćete se ponovo povezati sa porodicom.

Tanya Syrytsyna/gettyimagesplus