Dolazi sezona Vage 2023: Šta čeka vaš horoskopski znak u narednih mesec dana?

by | 20 septembra, 2023
sezona vage 2023

Sezona Vage 2023. je vreme kada vlada Venera, pa  možete očekivati brojne promene na ljubavnom polju i u finansijskim pitanima. Šta konkretno čeka vaš znak?

Bez obzira na da li ste spremni da prigrlite jesen – ponestaje vam izbora. Sezona Vage i jesenja ravnodnevnica kojom ona počinje izlažu vas svim darovima i izazovima jeseni 2023. Sezona Vage 2023. doneće priču o jačanju partnerstava, negovanju ravnoteže u svim oblastima života, mirnom rešavanju probema i davanju prioriteta harmoniji iznad svega.

U 2023. godini, sezona Vage je takođe trenutak za sleganje tenzija nakon trećeg retrogradnog Merkura u godini. Takođe ćete želeti da se pripremite za ogromne, zapanjujuće i potencijalno uzbudljive promene, zahvaljujući drugoj sezoni pomračenja u godini, koja počinje 14. oktobra pomračenjem Sunca i mladim mesecom u Vagi. I dok Mars, planeta akcije, počinje svoje putovanje kroz jedan od svojih omiljenih znakova, Škorpiju – ulozi nikada nisu bili veći.

Kada je sezona Vage?

Sezona Vaga se dešava svake godine otprilike od 22. do 23. septembra do 22. i 23. oktobra. Ove godine Sunce je u znaku Vage od 23. septembra do 23. oktobra.

Vladar Vage je  slatka Venera, planeta odnosa, lepote, umetnosti, novca i vrednosti. Dok se sunce kreće kroz znak Vage, svi smo svesniji stanja naših veza jedan na jedan. Mogli biste otkriti da ste više inspirisani za ljubav nego što ste bili tokom prethodnih sezona. Ili je možda postalo previše očigledno da je određeno prijateljstvo začinjeno crvenim zastavama. Sezona Vaga nas takođe čini još svesnijim pitanja nepravde i neravnoteže koja se moraju rešiti – u našim ličnim životima, naravno, ali i u svetu.

Šta donosi sezona Vage 2023?

Iako se Sunce kreće kroz Vagu svake godine, Mesec i druge planete imaju svoje jedinstvene putanje kroz nebo, čineći jedinstvenu astrološku sliku sezone Vage novom i novom iz godine u godinu.

Nakon svoje treće retrogradnosti u godini, koja se dešava od 23. avgusta do 15. septembra, Merkur, planeta komunikacija, transporta i tehnologije, konačno će krenuti napred tokom sezone Vage. Sada ćete moći da primenite sve o čemu ste razmišljali, ponovo pregledali i revidirali tokom retrogradnog Merkura.

Druga sezona pomračenja će takođe biti u punom jeku tokom sezone Vage, sa trećim pomračenjem u godini — pomračenjem Sunca i mladog meseca. Očekujte velike, vanredne promene, u sektoru ljubavi i novca — sve su to teme Vaga, a takođe i teme Venere.

Evo šta svaki znak može da očekuje ove sezone Vage.

Sezona vage 2023: Prognoza za svaki horoskopski znak

Ovan (20. mart-19. april)

Pošto se samopouzdano sunce sada kreće kroz vašu sedmu kuću partnerstva, sezona Vage vas podstiče da se fokusirate na svoje najbliže prijateljstvo, vezu, možda i profesionalno partnerstvo. Ne možete a da ne razmislite o načinima na koje ste tu za ljude sa kojima delite svoje najčvršće veze – i takođe razmislite o tome da li su oni tu za vas. Reciprocitet je neophodan, a ako neko ne daje onoliko koliko vi, možda je vreme da ponovo procenite vezu.

Bik (20. april-20. maj)

Putovanje Sunca kroz vašu šestu kuću rutine i zdravlja skreće vam pažnju na vaše svakodnevne aktivnosti i načine na koje brinete o svojoj unutrašnjoj ravnoteži. Mogli biste biti inspirisani da isprobate novi fitnes plan, reorganizujete svoju kućnu kancelariju ili pojednostavite svoje obaveze tako da se još više fokusirate na projekte koji su u skladu sa vašim većim ciljevima.

Blizanci (21. maj-20. jun)

Sezona Device vas je zapravo inspirisala da usporite malo više nego inače, jer se sunce kreće kroz vašu četvrtu kuću porodičnog života, podstičući vas da budete okrenuti partneru. Ali kada jednom Sunce uđe u Vagu, to je potpuno nova vibracija, jer je tada ono u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja. Podstiče vašu želju da flertujete, povezujete se, budete spontani, razigrani i oslanjate se na svoje umetničke impulse. Drugim rečima, ovo je jedno od najzabavnijih doba godine za vas, Blizanci — uživajte!

Rak (21. jun-22. jul)

Tokom poslednjih mesec dana, dok je sunce prolazilo kroz Devicu, bilo je u vašoj trećoj kući komunikacije, koja je super-socijalna zona, tako da vam je raspored verovatno prštao od obaveza i susreta sa prijateljima — možda čak i više nego što biste u idealnom slučaju želeli. Sada kada je u vašoj četvrtoj kući kućnog života, videćete da tempo života postaje malo sporiji i prijatniji. Možete se još više usredsrediti na jednu od svojih omiljenih zabava: povezivanje sa svojim najbližima.

Lav (23. jul-22. avgust)

Jesen bi možda inspirisala neke ljude da uspore i više se odmaraju, ali to verovatno neće biti slučaj sa vama, Lavovi, zahvaljujući vašem vladaru, samouverenom suncu, koji se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije, koja je jedna od najdruštvenijih. U stvari, s obzirom na sve pozive da se družite sa prijateljima, putovanja na kratke udaljenosti i događaje, možda ćete rizikovati da se iscrpite, pa svakako odvojite vreme za  brigu o sebi.

Devica (23. avgust-22. septembar)

Putovanje sunca kroz vaš znak je uvek divno, jer je sezona vaših rođendana, zbog čega ste rasipniji nego obično. Stiže sezona Vage da vam ovo naplati. Zato, uzmite sve velike ideje ili strastvene projekte oko kojih ste se trudili i zapravo ih pretvoriti u nešto konkretno. Bićete nestrpljivi da vidite kako vaša vizija oživljava. Samo budite sigurni da je sve na čemu radite takođe u skladu sa vašim vrednostima, jer je to tajna uspeha sada.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Dobro došli u svoju sezonu, Vage! Sezona Devica može biti pomalo pospana, jer se Sunce kreće kroz vašu dvanaestu kuću duhovnosti, ali sada kada sunce obasjava vas i vašu prvu kuću ličnosti, pa možete zakoračiti u centar pažnje. Bićete posebno svesni kako se predstavljate, možda čak i inspirisani da promenite svoju veb lokaciju, vizit karte ili prisustvo na društvenim mrežama. Ovo takođe može biti odličan trenutak da postanete jasniji šta želite da postignete – i počnete da to kažete naglas, jer je to prvi korak ka manifestaciji.

Škorpija (23. oktobar-21. novembar)

Sada kada je Sunce u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti, skoro je kao da ste u bekstejdžu, odmarate se i sanjate, a možda i čekate sa iščekivanjem da izađete pod vrela svetla pozornice. Možda ste skloni da date prioritet samorefleksiji i učite iz svojih snova. Takođe ćete imati koristi od negovanja svog psihološkog blagostanja vežbanjem uma i tela (poput vođenja dnevnika ili meditacije).

Strelac (22. novembar-21. decembar)

Dok se samopouzdano sunce kreće kroz vašu jedanaestu kuću umrežavanja, Strelčevi, sigurno ćete biti još društveniji i skloniji ka svojim vezama sa prijateljima i kolegama. Ako postoji dugoročna težnja, razmena beleški sa drugima može vam pomoći da steknete još više jasnoće oko najboljeg plana igre, da ostvarite ono što želite. Takođe ćete se, dok je u toku sezona Vage, uveriti da ste deo zajednice koja čini da se osećate viđeno i cenjeno zbog vaših ideja.

Jarac (22. decembar-19. januar)

Tokom sezone Device, možda ste bili spremniji da putujete, izađete van svoje zone udobnosti i usavršite svoje veštine upijajući znanje. I dok se sunce kreće kroz vašu desetu kuću karijere i slike u javnosti tokom sezone Vage, možete primeniti sve što ste naučili tokom prošlog meseca da unapredite svoj profesionalni položaj. Sada je trenutak da preuzmete lidersku poziciju. Verovatno ne možete a da ne ostavite pobednički utisak.

Vodolija (20. januar-18. februar)

Ako ste žudeli da se oslobodite svoje svakodnevne rutine, da vidite nove znamenitosti, upoznate nove ljude i generalno da proširite svoje vidike, nema bolje sezone od sezone Vage, jer sunce prolazi kroz vašu devetu kuću visokog obrazovanja i avantura. Uključite svoju intuiciju kako dobili jasniju viziju onoga šta zaista želite da postignete i šta će vam doneti najveći osećaj ispunjenosti – bilo da je to rad sa mentorom, prijavljivanje za čas ili planiranje novog iskustva.

Ribe (19. februar-20. mart)

Sezona Vage je vaša prilika da se na još značajniji način povežete sa svojim najbližima, Ribama, zahvaljujući samouverenom putovanju Sunca kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i intimnosti. Mogli biste se osećati posebno samouvereno kada sada izražavate svoje seksualne potrebe, a takođe ćete postati svesniji onoga što jača vaš osećaj udobnosti i sigurnosti – fizički i emocionalno. Otvaranje ovih epifanija i još mnogo toga može biti zaista osnažujuće.

Jelena Danilovic/istock/gettyimagesplus