Zašto su vatreni znaci Zodijaka tako posebni: Saznajte sve o njima

by | 7 avgusta, 2023
Vatreni znaci Zodijaka

Ukoliko pratite astrologiju, jasno vam je da postoje sličnosti među određenim horoskopskim znacima. Pa tako, posebnu grupu čine i vatreni znaci Zodijaka, a evo i koje su njihove karakteristike.

Koji su vatreni znaci Zodijaka?

U vatrene znake Zodijaka spadaju Ovan, Lav i Strelac koji su poznati po svojoj strasti, kreativnosti, spontanosti i inspiraciji i takmičarskom duhu. Oni su uvek spremni za akciju i skoro uvek stavljaju sebe na prvo mesto. Međutim, da bi bili srećni, ovi znaci moraju da budu inspirisani. Upravo zbog toga, uvek znaju da iskoriste pravi trenutak i da rizikuju, a brinu kasnije o posledicama.

Elementi predstavljaju našu motivacije što govori da su vatreni znaci najambiciozniji, hrabri i brutalno iskreni. Element vatre je inspirativan, strastven, nestrpljiv, topao i idealistički. Iako ovi znaci dele osećaj hitnosti i strasti, zvor ove strasti zavisi za svaki znak. Na primer, Ovnovi su zapaljeni stvaranjem nečeg novog, Lav žudi za pažnjom, a Strelčevi žude za avanturom.

Ako imate vatru kao Sunčev znak

Vaš Sunčev znak je srž vašeg duha i onoga kako vas drugi vide. Sunce označava želju i stav, pa oni sa vatrenim znakom vole da se ističu. Oni su i energični i gladni novih iskustava.

Ovan Sunce je posebno aktivan i koketan i poput prvog deteta, imate želju da učite stvari na novi način. Lava Sunce pokreže kreativnost i energija glavnog lika i oni se često nalaze u centru pažnje kanališući svoju životnu energiju. Sa druge strane, Sunčevi znaci Strelca su hronično radoznali i uvek željni istraživanja. Oni su skloni stalnom razvijanju i žude da prošire sopstvenu filozofiju.

Vatreni znaci Zodijaka: Ako imate vatru u usponu

Vaš znak u usponu odražava način na koji se izražavate, naročito u društvenim situacijama. Ako ste Ovan u Usponu, vašom kartom vlada Mars koja je planeta akcije i nagona. Dakle, ovi znakovi u usponu su ambiciozni ljudi koji su željni da prokrče svoj put. Lavovi u usponu imaju reputaciju da uživaju u zabavama. Njima vlada sunce koje donosi svetlost njihovoj okolini. Strelčevi su ljubitelji filozofiranja i da izražavaju svoja iskustva. Osim toga, njihov optimizam im omogućava da vide dobro u svakoj situaciji.

Ako imate vatru kao mesečev znak

Mesečev znak upravlja emocionalnom osetljivošću i najdubljim željama. Ako imate vatreni mesec onda ćete osobine izražavati u vrelini trenutka, emocionalnim i ranjivim situacijama.

Šta je Mesečev znak i kako utiče na vaš život?

Vatreni znaci Zodijaka: Kako se razlikuju?

Iako vatreni znaci dele isti element i neke sličnosti, svaki znak manifestuje ovaj element na drugačiji način. Evo šta treba da znate o svakom od ovih znakova.

Ovan (21. mart-19. april)

Akcija i impulsivnost su osobine koje su javiše povezane sa ovim vatrenim znakom. Oni imaju tendenciju da deluju pre nego što progovore, suočavajući se sa raznim situacijama i izazovima. Osim toga, ovaj znak voli da bude najkonkurentniji i zbog toga su sjajni u započinjanju stvari, ali ne toliko i u njihovom završavanju.

Lav (23. jul-22. avgust)

Lav je fiksni vatreni znak koji zna kako da gleda u sebe (fiksni znak znači da Sunčev znak pada u fiksnu četvorostrukost koja je povezana sa osobinama kao što su odlučnost i stabilnost). Oni mogu da razdvoje svoje vrline i mane i da ih po potrebi sakrivaju. Lavovi su voljni da uče i da dele znanje sa drugima. Jedna od njihovih glavnih karakteristika jeste što im je mnogo stalo do toga da budu cenjeni.

Strelac (22. novembar-21. decembar)

Strelčevi su spontani i uzbudljivi, s uz to su i neumorni tragaoci za istinom. Oni konstantno istražuju pomažući drugima da vide širu sliku. Kod Strelca, strast je inspiracija. Često su vrlo impulsivni i uradiće ono što osećaju da u datom trenutku treba da urade.

Ko je vođa vatrenih znakova?

Svi vatreni znaci vrlo brzo preuzimaju kontrolu, ali Ovan je taj koji poseduje tradicionalne liderske kvalitete. Oni su i prvi znak u horoskopskom točku što jasno ukazuje na to da su rođeni da vode čopor.

Vatreni znaci Zodijaka: Ko je najkompatibilniji sa njima?

Astrološka kompatibilnost ima mnogo varijabli, ali svakako su vazdušni znaci jedni od najkompatibilnijih sa vatrenim. Vatreni znakovi su smeli i avanturistički, a to se dobro slaže sa radoznalošću i odgovarajućim društvenim veštinama vazdušnih znakova.