Danas pripremite laganu krem čorbu od karfiola

by | januar 19, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 1 manji karfiol
– 1 crni luk
– 1/2 manjeg celera
– 1 l pilećeg bujona
– 2 dl mleka
– 50 g pančete
– peršunov list
– so, biber

Priprema:
1. Na malo ulja ispržite sitno iseckanu pančetu dok ne porumeni, a zatim izvadite na tanjir.
2. Na istom ulju ispržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte celer isečen na kockice i karfiol iskidan na cvetiće.
3. Nalijte pilećim bujonom i kuvajte oko 20 minuta dok povrće ne omekša.
4. Posolite i pobiberite po ukusu i promešajte.
5. Nakon toga usitnite štapnim mikserom, dodajte mleko i kuvajte još 2 minuta.
6. Odgore pospite seckanim peršunom i kockicama pržene slanine.

Savet: U pripremi čorbice umesto karfiola možete koristiti brokoli.

Tagovi: