Brazilski limun tart by 24Kitchen

by | maj 22, 2013

Limun tart

Za testo:

  • 180 g hladnog maslaca
  • 225 g brašna
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 1 kašika hladne vode

Za fil od limuna:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 400 g mleka u prahu
  • 2 limete/limuna

Način prireme:

1. Za testo sipajte brašno na radnu ploču i napravite udubljenje. Stavite maslac, iseckan na kockice, sećer u prahu i vodu, pa promešajte prstima. Postepeno dodajte brašno i umesite glatko testo. Spljoštite testo i uvijte ga u providnu foliju. Ohladite testo u frižideru oko jedan sat.
2. Razvucite testo preko radne ploče, debljine 5 mm. Maslacem namažite plitak okrugli oblik za pitu i prebacite testo uz pomoć oklagije. Pritisnite testo po dnu i zidovima pa isecite visak. Stavite preko testa papir za pečenje i šaku pasulja i pecite osnovu na 180 stepeni, 20 minuta.
3. Za fil, izdvojte žumanca od belanaca. U činiji umutite žumanca sa pola sećera. Narendajte koru obe limete i iscedite njihov sok. Dodajte mleko u prahu i promešajte.
4. Sipajte fil preko ispečene osnove, poravnajte i pecite tart još 20 minuta.
5. Umutite belanca i ostatak šećera uz pomoć miksera, sve dok ne dobijete čvrstu penu. Rasporedite penu preko ispečenog tarta, da biste dobili nešto nalik „kapi“. Pecite još 15 minuta, dok belanca ne dobiju zlatkastu boju.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: