Čapati s piletinom by 24Kitchen

by | mart 18, 2013

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 4 velika krompira
  • 500 g pilećih grudi
  • 4 pileća bataka
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 250 g mešavine od povrća
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 1 kašika karija
  • 1 kašika sambal začina
  • sladak soja sos

Za čapati hleb:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • 300 ml vode
  • 3 kašike maslinovog ulja

Način pripreme:

1. Za čapati hleb umesite testo, tako što ćete staviti brašno na radnu ploču i napraviti bunar. U bunar sipajte vodu, kvasac i ulje. Umesite testo i stavite ga u činiju. Ostavite testo jedan sat da naraste.
2. Propržite pileće batake i pileće grudi iseckane na komade na malo maslinovog ulja. Pržite meso sa obe strane sve dok ne promeni bolju. Posolite i pobiberite. Izvadite meso i stavite u činiju.
3. U istom ulju propržite sitno iseckan luk i beli luk. Dodajte i mešavinu sitno iseckanog povrća po izboru i praziluk, šargarepa, celer i sl. Vratite meso u šerpicu i promešajte. Dodajte alevu papriku, pire od paradajza, krupno iseckan krompir i kockicu bujona. Prekrijte vodom i poklopite. Kuvajte na umerenoj vatri 30 min.
4. Kuvajte jaja 8 minuta.
5. Dodajte jaja iseckana na četvrtine, sambal i soja sos. Pažljivo promešajte.
6. Podelite naraslo testo na lopte. Razvijte svaku loptu preko radne ploče na debljinu palačinke. Ispržite čapati hleb u tiganju na malo maslinovog ulja ili ga zapecite na ploči.
7. Servirajte pileću janiju sa čapati hlebom, savijenom na četiri dela.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: