Čokoladni tartufi by 24Kitchen

by | januar 28, 2013

Sastojci:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade
  • 1 supena kašika maslaca
  • 1 supena kašika narendane kore mandarine
  • prstohvat soli
  • 1 čašica brendija

Za serviranje:

  • 100 g samlevenih oraha, badema, lešnika…
  • 3 supene kašike kakaa
  • 1 flaša vina za dezart
  • piškote ili biskviti

Način pripreme:

1. Stavite pavlaku u šerpicu i ostavite da sa zagreja, ali na traba da provri.
2. Sklonite pavlaku sa šporeta i dodajte maslac. Promešajte da se rastopi. Dodajte narendanu koru mandarina.
3. lzlomite čokoladu i stavite je u činiju. Preko nje prelijte toplu pavlaku i pažljivo mešajte dok se čokolada no rastopi. Dodajte prstohvat soll i čašicu alkohola – brendija, viskija ili vodke. Promešajte dok ne dobijete glatku smesu i ostavlte smesu u frižideru dva sata.
4. Servirajte činiju sa smesom za tartufe, flašom vina, činijicom samlevenih badema, lešnika, oraha, činijicom sa tri supene kašike kakaa, piškota ili biskvita. Postavite i čašu sa vrućom vodom i kašišicom u nj0j, kao i čačkalice. Tako da svako može sam da napravi tartuf po svom ukusu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: