Danica Maksimović: Oduvek se znalo šta je zdravo

by | avgust 21, 2015

Danica Maksimović naglašava da ne preskače vežbanje, svakodnevno se tome posvećuje pola sata i zahvaljujući tome  danas može špagu da napravi.
Njen meni sastoji se uglavnom od povrća i ribe mada se, kada je veoma gladna ne libi da uzme bananu ili neku čokoladicu.

DSC_0070aaaaaHranim se zdravo, ali ne po direktivi nutricionista, već zato što volim i voće i povrće. U mom tanjiru najčešće su pečurke, brokoli, spanać, blitva, kopriva (u čorbi ili piti), tikvice, kupus, karfiol, a u kući uvek mora biti celera.
Čorbe od svega toga prave su energetske i vitaminske bombe, koje mogu biti savršen obrok.
Kad se narendaju celer, šargarepa i cvekla, pa pospu s nekoliko kapi limuna – eto divne salate, odlične za krvnu sliku. Nedavno sam otkrila kinou, koja sadrži više proteina nego meso, a kalcijumom je bogatija od mleka.
Volim ananas, lubenicu, dinju, avokado… Međutim, što ne pojesti dobru sarmu, fino parče mesa, jagnjetinu, čak i pasulj s rebarcima ili gibanicu, koju volim da spremam jer u njoj uživaju svi moji ukućani i prijatelji? Sledećeg dana malo pripazite šta jedete, ”bacite” se na šargarepicu, jabuke, tikvice, spanać i – neće biti problema„.

Više o Daničinom jelovniku potražite OVDE

Tagovi: