Hladan šejk za prijatno leto

by | 16 juna, 2009

Svi smo bili deca i svi znamo šta je milkšejk – on je bio malo manje hladan i samim tim malo manje zabranjen od sladoleda. Baš zato smo ga svi obožavali, a neki od nas nisu nikada prerasli tu ljubav.

 

lepota i zdravlje milkshakeMalo je poznato da je naziv „Milk Shake” u stvari nastao u SAD-u krajem devetnaestog veka, kada je korišćen za jako alkoholno piće koje je kombinovalo viski i jaja. Međutim, od početka prošlog veka, termin „Milk Shake” se koristi za zdrav napitak sa sirupom od čokolade, jagode ili vanile. U međuvremenu, sladokusci su mu dodali i sladoled tako da pojavom električnog blendera, početkom dvadesetih godina prošlog veka, „Milk Shake” dobija svoj današnji, moderni oblik.

Do sada „Milk Shake” raznih ukusa smo uglavnom mogli konzumirati u restoranu ili kafiću, jer je njegova priprema podrazumevala specijalne automate sa određenom procedurom za pripremu i čuvanje. Međutim, dobra vest je da se neko dosetio kako da to pojednostavi i jednu od omiljenih letnjih poslastica nam učini dostupnijom u svakom smislu.

Taj neko je Dr. Oetker, majstor za efikasno i kvalitetno, tako da sada svi ljubitelji „Milk Shake”-a isti mogu kupiti u kesici (1 kesica=1 šejk) i spremiti ga sa malo hladnog mleka uz mešanje npr. viljuškom.

Na raspolaganju su nam četiri različita ukusa: čokolada, vanila, banana i jagoda, a za odane ljubitelje „Milk Shake” -a Dr. Oetker je pripremio iznenađenje u vidu “infrastrukture” potrebne za „profi” pripremu ovog dezerta – u pakovanju od osam šejkova različitog ukusa se besplatno dobija moderno dizajniran šejker.

Dakle, „let’s shake it” – leto može da počne.

Tagovi: