Kako da napravite smuti za sjaj kože? Imamo pravu formulu!

Prava kombinacija sastojaka u napitku može da vrati sjaj koži, a ovo je recept za superhranljivi, zdravi smuti...

by | april 18, 2021

Zdrav i mladalački izgled kože, naročito lica, u najvećoj meri je rezultat raznovrsne i dobro izbalansirane ishrane. Zbog toga je priprema napitka, koji objedinjuje različite vrste zdravih sastojaka, najbolji način da se ostvare njihovi maksimalni efekti na zdravlje i izgled. Drugim rečima, sve najbolje iz namirnica u samo jednoj čaši! Ali, koje namirnice daju maksimalne rezultate?

Smuti za sjaj kože: Kako deluje?

Lepota smutija je upravo u tome što postoji neiscrpna mogućnost varijacija, u zavisnosti od sezone, raspoloženja ili onoga što trenutno imate kod kuće. Najvažnije je da naučite formulu koja će vam obezbediti da unesete ključne nutrijenate, a zatim u okviru nje eksperimentišite i igrajte se ukusima. (Isprobajte i… Pilinge za buđenje i sjaj kože)

Formula za beauty smoothie

Ključni sastojci:

VOĆE & POVRĆE: Ove grupe namirnica bogat su izvor antioksidansa, uključujući vitamine C, E i B, koji omogućavaju blokiranje dejstva slobodnih radikala, poznatih uzročnika pojave bora, dispigmentacije i suve kože. Izaberite bobičasto voće, jer sadrži manje količine šećera, na primer, borovnice ili maline, u kombinaciji sa zelenim lisnatim povrćem, kao što su kelj i spanać.

KOLAGEN: Ovaj protein poboljšava elastičnost kože. Umešajte jednu dozu kolagena u prahu u smuti s velikim sadržajem vitamina C – taj vitamin omogućava sintezu kolagena u organizmu.

PREBIOTICI & PROBIOTICI: Napravite smuti za sjaj kože od probiotskog jogurta i dodajte listove maslačka ili čičoku zbog prebiotika. Probiotici i prebiotici dokazano su korisni za crevni mikrobiom i održavanje funkcije imunološkog sistema, koji se najvećim delom zapravo nalazi u digestivnom traktu. Zdravlje ovog sistema se direktno odražava i na zdravlje i izgled kože.

ZDRAVE MASTI: Omega-3 masne kiseline iz avokada, badema, semenki lana ili konoplje (u ljusci ili u mlevenoj formi) deluju antiupalno i omogućavaju smirivanje iritacija kože.

Dakle, dobitna formula glasi: voće i povrće + zdrave masti + probiotici i prebiotici + kolagen. Pa, živeli!

 

lepotaizdravlje.rsalleksana via Pexels