Kako smanjiti bacanje hrane: Ovaj TikTok trik vam može pomoći!

by | jun 1, 2022
Kako smanjiti bacanje hrane

Kako smanjiti bacanje hrane, a samim tim i bacanje novca? Otkrivamo vam jednostavan TikTok trik. 

Na globalnom nivou godišnje se baci 1,3 milijarde tona hrane. Pored toga što time na godišnjem nivou gubimo ogromne svote novca, odbačena hrana i te kako loše utiče i na životnu sredinu. Ipak, postoji način kako da ovome donekle stanemo na put, makar na lokalnom nivou.

Kako smanjiti bacanje hrane?

Ako niste najbolji u organizaciji, onda bi ovaj viralni trik za kupovinu namirnica na TikToku mogao biti savršeno rešenje. Naime, TikTok korisnica Eni Laurel objavila je ovaj zabavni trik,  koji će vam uštedeti novac i smanjiti bacanje hrane pomažući vam da pratite hranu u frižideru.

Napravila sam ove male magnete da mi pomognu da pratim koju hranu imam, napisala je Laurel na videu. Snimak predstavlja krupni plan njenog frižidera, gde je postavila male magnete za hranu, uključujući sos, napitke, pecivo, humus, pavlaku, kisele krastavce, jogurt i, da, jagode. Osim što su slatki, prikazuju situaciju u frižideru, tako da tačno znate što se u njemu nalazi.

@annielaurel Ps if anyone knows how get rid of the pink effect hmu #diy #mini #fyp #lesswaste ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

A kad ponestane određene namirnice, dovoljno je samo skloniti magnet. Kad mi nečega ponestane, pomaknem to u ugao i onda znam da to moram uzeti sledeći put kad idem u kupovinu, napisala je. Ako niste osoba od spiskova, možete jednostavno snimiti ugao svog frižidera dok odlazite u prodavnicu.

Pročitajte i… Kako sprečiti bacanje hrane, saveti i trikovi

I, naravno, za osobe koje vole same da prave stvari, postoji i video kako kreirati magnetiće, a možete ih i naručiti.

@annielaurel I’m so happy for all the positive feedback on these, I hope this helps! Sorry in advance for my bad cutting skills #fyp #diy #diyproject ♬ As It Was – Harry Styles


Ako ste ipak od spiskova, stavite ga na frižider! Možete staviti i malu ploču za pisanje markerom i ispisati namirnice koje ste stavili u frižider te ih precrtajte kad ih unutra više nema. To će vam olakšati kontrolu namirnica i kreiranje recepata!

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsAnikona/iStock/Getty Images Plus via Getty Images