Keks kocke

by | mart 31, 2011
Keks kocke

  • 2 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 10 kašika kristal šećera
  • 500 g margarina
  • 12 kašika šećera u prahu
  • 150 g eurokrema
  • 20 čokoladnih bananica
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 1 kg ”pti ber” keksa
  • 4 dl mleka
  • 3 šlaga

1. U veću šerpu sipati 1,8 dl mleka, dodati kristal šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti ostatak mleka, prašak za puding od vanile i brašno. Dodati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti omekšali margarin i šećer u prahu, te dodati u ohlađen puding i umutiti mikserom.
4. Pripremljenu smesu podeliti na tri dela. U prvi dodati 150 g eurokrema, u drugi seckane čokoladne bananice, a u treći deo otopljenu čokoladu. Svaki deo polako promešati.
5. ”Pti ber” keks nakratko potapati u mleko i prekriti dno odgovarajuće tepsije. Premazati filom od eurokrema i prekriti slojem natopljenog keksa. Zatim naneti fil od čokoladnih bananica i prekriti ga slojem natopljenog keksa i na kraju premazati filom od čokolade.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati kolač.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: