Kiflice sa fetom

by | septembar 22, 2012

za 5 osoba

POTREBNO JE:

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 2 dl pavlake
  • 2 dl mleka
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje, so

Za fil:

  • 400 g feta sira
  • 100 g sušenog paradajza u ulju
  • origano
  • susam

PRIPREMA:

Testo:

1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, pavlaku i malo soli po ukusu te izmešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.

3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:

1. Sušeni paradajz ocediti od ulja i sitno iseckati.

2. Feta sir izmrviti, sjediniti sa sušenim paradajzom i origanom pa izmešati.

Finalni postupak:

1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i iseći na kvadrate (8×8 cm).

2. Dve paralelne strane kvadrata zarezati.

3. Po sredini testa staviti kašičicu fila, a zatim jedan kraj testa provuće kroz prorez od testa na suprotnoj strani. Drugi kraj testa preklopiti i podvući ispod da bi se dobio oblik kiflice. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još kiflica.

4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kiflice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: