Lako i ukusno: 5 jela s tikvicama

by | jun 9, 2015
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Palačinke s tikvicama

Sastojci:
– 300 g mladih tikvica
– 2 jajeta
– 2 kašike peršuna
– kisela pavlaka
– 100g glatkog brašna
– 50g parmezana
– so, biber
– maslinovo ulje

Priprema:
– Tikvice narendati na krupnije, a sir naseći na manje kockice.
– U posudi pomešati tikvice, sir, jaja, brašno, peršun (ostavite dio za dekoraciju), začiniti i ostaviti sa strane 10 minuta.
– Po potrebi dodati malo mleka (ako je smesa pregusta) ili brašna (ako je smesa preretka).
– Viljuškom oblikujte palačinke i pecite na zagrejanom maslinovom ulju na srednjoj vatri dok ne porumene.
– Poslužite toplo ili hladno uz kiselu pavlaku.

Još recepata možete pročitati OVDE.

Tagovi: