Makroni filovani vanilom

by | decembar 15, 2012

  • 480 g šećera
  • 280 g mlevenih badema
  • 7 belanaca
  • 1 kašika kakaoa

Za fil:

  • 4 dl mleka
  • 1 puding od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 150 g margarina
  • 50 g bele čokolade

Priprema:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati mlevene bademe i kakao te polako promešati varjačom da bi se dobila ujednačena smesa.
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati mlevene bademe, crvenu prehrambenu boju i polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak sa ravnim otvorom bez nastavka. Istiskivati fil iz kese i oblikovati makarone. Ostaviti ih da odstoje 15 min.
4. Zatim staviti u zagrejanu rernu na 170 ºC sa odškrinutim vratima i peći 15 min. Makarone izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.
5. Kada se ohlade, papir premazati vodom da se lakše odvoje.

Fil:

1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa dodati u ključalo mleko. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni fil dodati margarin i umutiti. Na kraju dodati rendanu belu čokoladu i promešati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak sa ravnim otvorom bez nastavka. Istiskivati fil iz kese i oblikovati makarone, a zatim ih ostaviti da odstoje 15 min.

Finalni postupak:
1. Po dva ohlađena makarona spajati pripremljenim filom da bi se dobilo 40 kolačića.

Tagovi: