Musaka od karfiola i brokolija

by | jul 25, 2013

Musaka od karfiola i brokolija

Sastojci:

  • 1 glavica brokolija srednje veličine
  • 1 glavica karfiola srednje veličine
  • 1 glavica luka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira srednje veličine
  • 1/2 veze peršuna
  • 4 jajeta
  • 1 dl pavlake
  • 3 dl mleka
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Karfiol i brokoli obariti u slanoj vodi, te iskidati na cvetove. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, luk i peršun sitno iseckati, a oguljenu šargarepu iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu, te dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. U dinstano meso dodati peršun, promešati i začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti rendanim krompirom, a preko krompira naneti sloj barenog brokolija. Zatim rasporediti fil od mlevenog mesa, pa poslagati red obarenog karfiola.
4. Posebno umutiti pavlaku, jaja i mleko, začiniti po ukusu te preliti preko pripremljene musake. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: