Musaka sa tikvicama i paprikom

by | novembar 5, 2011

Potrebni sastojci:Musaka sa tikvicama i paprikom

 

3 manje tikvice
8 fileta pečenih paprika
2 jajeta
6 kašika brašna + brašno za paniranje
2 dl mleka
150 g feta sira
200 g praške šunke
200 g kačkavalja
2 dl ulja
so

Za preliv:
3 jajeta
1 dl pavlake
4 dl mleka

 

  

Priprema:

 

1. Tikvice oguliti, uzdužno iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da puste sok.
2. Posebno umutiti 2 jajeta, 6 kašika brašna i mleko, dodati soli i dobro izmešati kako bi se dobila gušća smesa za palačinke.
3. Listove tikvica uvaljati u brašno pa u smesu od jaja, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Prašku šunku iseći na rezance, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu složiti polovinu pohovanih tikvica, pa prekriti polovinom fileta pečenih paprika, posuti polovinom praške šunke, izmrvljenog feta sira i kačkavalja. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
6 Musaku preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake da ogrezne, i peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok ne porumeni.

 

 

Tagovi: