Piletina punjena makaronama

by | jul 29, 2013

kuvarica

Sastojci:

  • 1 pile od 1,8 kg
  • 150 g makarona
  • 30 g senfa
  • 200 g švapskog sira
  • 1 crvena paprika
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 jaje
  • 4 kašike ulja
  • kari, biber, so
  • mešavina začina

Priprema:

1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Prekriti je najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocediti.
3. Mesnatu slaninu iseći na kockice i propržiti na malo ulja kako bi porumenela, a potom je ocediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na štapiće.
5. U većoj posudi sjediniti obarene makarone, jaje, švapski sir, papriku i slaninu. Dodati kari, začine po ukusu i polako promešati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po ukusu i premazati senfom. Duž jednog kraja naneti pripremljen fil od makarona, a potom urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.8. Pečenu piletinu ostaviti da se prohladi, a potom je iseći na parčad i poslužiti.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: