Piletina sa domaćim korama

by | januar 27, 2013

Sastojci:

  • 300 g debljih domaćih kora za pitu
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 2 dl kisele pavlake
  • 3 dl pileće supe
  • 2 jajeta
  • 200 g kačkavalja
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • prstohvat belog luka
  • mešavina začina
  • ulje, biber

Način pripreme:

1. Domaće kore izlomiti na krupnije komade, a kačkavalj izrendati.
2. Posebno sjediniti mlevenu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Piletinu iseći na krupnije komade, a zatim je uvaljati u pripremljenu mešavinu i propržiti na vrelom ulju da porumeni.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti pileću supu, jaja, neutralnu i kiselu pavlaku pa začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te po dnu rasporediti sloj lomljenih kora za pitu. Poređati polovinu piletine i posuti sa malo kačkavalja te preliti trećinom smese od pavlake. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom pa završiti slojem kora i preliti ostatkom smese od pavlake da ogrezne.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: